Nieuwe opdracht: APG / team ABP & PWRI

Eerder deze maand begon ik met een nieuwe opdracht bij pensioenuitvoerder APG in het team van de pensioenfondsen ABP (overheid en onderwijs) en PWRI (werk en integratie). In de corona-zomer had ik eerlijk gezegd echt te weinig werk, en zomaar ineens heb je teveel werk. Het leven van een zelfstandige…

Zomaar ineens gaat de telefoon
Als je interim- en freelanceklussen combineert is dit zoals het gaat. Ik weet intussen dat je voor interimopdrachten zomaar ineens gebeld kunt worden en een week later ben je aan de slag. Zo ging het ook deze keer. Ik had pas bijgepraat met de marcommanager van oud opdrachtgever Loyalis. Hij had mijn gegevens doorgespeeld aan zijn evenknie bij APG. En zij bleek iemand nodig te hebben. Zo ging op dinsdagavond mijn telefoon, had ik op donderdagmiddag een online gesprek en ruim een week later kon ik mijn laptop ophalen op het hoofdkantoor van APG in Heerlen.

Vóór het toegangspoortje blijven

Ben je al eens gestart met een nieuwe opdracht in coronatijd? Best apart. Ik kwam aan in een leeg gebouw met een receptionist die weinig te doen had. Er lag een laptop voor me klaar met mijn naam erop. Vóór het toegangspoortje in de centrale hal. Een keer opstarten in het pand om ervoor te zorgen dat de laptop het thuis ook echt zou doen en even iemand van ICT erbij halen. Ik mocht gelukkig wel een kopje koffie pakken achter het toegangspoortje en ik mocht even naar het toilet voor ik weer een uur terug ging rijden. En thuis aan de slag. Dat was het dan. 

Groepsgevoel

Ik moet eerlijk zeggen dat het ik het in de eerste weken best lastig vond om een groepsgevoel te creëren. Je kunt niet even over je beeldscherm heen vragen bij wie je voor een bepaald onderwerp moet zijn. Of vragen om je even bij iets op weg te helpen. Het voelt minder als samen voor resultaat gaan. Intussen zit de helft van de opdracht van zo’n twee maanden er al weer op. Ik hou me vooral bezig met content. Zo ben ik bekende Nederlanders aan het benaderen om in gesprek te gaan over pensioen. Denk bijvoorbeeld aan André van Duin, Jag Slagter (Omroep Max) en Ellie Lust. En interview ik meerdere generaties boswachters, marinepersoneel, politiemensen en belastinginspecteurs over hun visie op pensioen. En duik ik in de catacomben van het CMS om de enorme hoeveelheid veranderingen voor het nieuwe jaar op de website te krijgen.

Op naar de volgende

En stiekem kijk ik alweer vooruit naar de volgende opdracht. Dat hoort er ook bij. Je staat nooit stil. Gelukkig heb ik alweer een paar interessante ijzers in het vuur. En werk ik aan een paar kansrijke samenwerkingen. Die zitten vooral op het vlak van het aan elkaar knopen van aanpalende specialismen. Denk aan: van (online) marketing naar communicatie naar sales. Als je dat maximaal op elkaar kunt laten aansluiten (iets waarvan ik in de praktijk zie dat er nog veel verbeterd kan worden) dan bereik je echt resultaat en dus groei! Keep you posted!